SEO-teksten

SEO-teksten laten schrijven, dat is wat je wilt!

Waarom? Je hebt toch alleen behoefte aan originele en prikkelende teksten? Jawel. Maar hoe origineel of prikkelend deze ook zijn, als niemand ze in Google vindt, is het zinloos. Zoek een SEO-tekstschrijver die allebei kan.

Nummer 1 in Google

Nou dát is toevallig. Deze tekstschrijver kan allebei. Nu ben je er met alleen SEO-teksten laten schrijven nog niet. Er is ook een wereld aan technische SEO waardoor je website hoger of zelfs op nummer 1 in Google kan komen. Daarvoor moet je dan weer niet bij mij zijn. Wat ik wel kan doen, is je doorverwijzen.

SEO-webteksten

Om een tekst te optimaliseren voor zoekmachines, ga ik op zoek naar juiste zoekwoorden. Het internet raakt steeds voller. De concurrentie is zeker op gangbare zoekwoorden moordend. En een nummer 1 positie in Google helaas geen garantie. Met een positie ergens op pagina 1 mag je je handjes dichtknijpen.

Daarom kunnen die goede zoekwoorden best sleutelwoorden zijn waar relatief weinig op gezocht wordt, maar waarmee je nog enigszins kans maakt om hoog te scoren. Bovendien haal je met SEO-webteksten – die voor dit soort zoekwoorden geoptimaliseerd zijn – gerichter en eenvoudiger bezoekers naar je site.

Conversie

Conversie

Staar je dus niet blind op hoge bezoekersaantallen. Want je teksten moeten converteren. Oftewel, ze moeten ervoor zorgen dat websitebezoekers jouw antwoordformulier invullen, zich inschrijven voor je nieuwsbrief of die demo aanvragen. Hoe gerichter je bezoekers aantrekt, hoe groter de kans op conversie is.

Over-optimalisatie

De zoekwoorden verwerk ik in jouw tekst. Eigenwijs als ik ben, weiger ik te ‘over-optimaliseren’. Ik schrijf nog altijd voor mensen en niet voor machines. Dus als zoektermen hinderlijk aanwezig zijn of ze mijn tekst onleesbaar maken dan draai ik ze zonder pardon de nek om.

Mijn armhaar valt namelijk spontaan uit van dit soort teksten:

“Zoek je een WordPress webdesigner Den Haag? Weet dan dat je met een WordPress webdesigner Den Haag altijd goed zit. Een WordPress webdesigner Den Haag snapt waarnaar jij op zoek bent.”

Dit is keyword stuffing, in Sesamstraattaal: zoekwoorden proppen. Google waardeert dit niet en het wordt ook nog eens een draak van een tekst.

Goed, ik overdrijf nu een beetje. Maar het komt écht voor. En zeg nu zelf: hier is toch geen doorkomen aan?

SEO-teksten laten schrijven

Lekker je SEO-teksten laten schrijven door een SEO-tekstschrijver?
Bel, mail of app me. 😉