ICT-teksten

Freelance ICT-tekstschrijver gezocht?

Op zoek naar een ICT-tekstschrijver die jouw mooie, ietwat ingewikkelde teksten, begrijpelijk en prettig leesbaar uitlegt? Tadááá, hier ben ik! Oké, vergeet de ‘tadááá’. Ik ben geen circusartiest. Maar wel een vrouwelijke freelance tekstschrijver die graag schrijft voor de IT-branche.

Waarom je ICT-teksten aan mij uitbesteden?

Een veel gehoord argument van IT’ers is dat zij de enigen zijn die weten wat ze precies gebouwd hebben. En daarom ook de enigen die het goed kunnen uitleggen. Nu ben ik het daar gedeeltelijk mee eens. Uiteraard zijn zij de aangewezen personen als er van techneut tot techneut over het product gecommuniceerd moet worden. Maar dat is vaak pas in een later stadium. Een potentiële klant wil eerst weten wat er bij je te halen valt voor hij zich zal verdiepen in de technische details. Waarmee ga je zijn leven aangenamer maken? Welk probleem los je voor hem op? Dit is juist geen technisch verhaal, maar vooral één met een commercieel sausje.
Video afspelen

Waarom een ICT-tekstschrijver zonder IT-achtergrond?

Dikwijls zijn de beslissers geen techneuten. Die zullen dan ook niet zitten wachten op een puur technische uitleg en een ellenlange lijst met specs. En wat blijkt? Een niet-technische achtergrond komt juist uitstekend van pas bij het maken van de vertaalslag naar duidelijke taal. Weg met dat selling by confusion. Geloof me. Niemand wil iets kopen dat hij niet begrijpt. Bekijk hiernaast mijn pleidooi.

Wat kan deze freelance IT-tekstschrijver voor jou betekenen?

Ik kan:
Aan het vloggen geslagen? Maar zit je om onderwerpen of tekst voor een script verlegen? Zelfs daar kan ik je bij helpen.

Jargon en ander geneuzel

Jargon en ander geneuzel

Dat je zelf begrijpt wat je zojuist hebt opgeschreven, geloof ik direct. Nu die (potentiële) klant nog. Daarom onderwerp ik teksten die volgeplempt zijn met vakjargon voor jou aan een snoeibeurt. En het schaarse jargon dat dit overleeft, leg ik uit. Ja, ik weet wat encryptie is en dat de cloud, gek genoeg- niks met een wolk te maken heeft. Én dat je als IT’er van legacy software zelden blij wordt.

ICT, mannenwereld?

Ja, in de ICT zijn vrouwen schaars. Kan mij dit schelen? Geen bal. Mijn hele jeugd heb ik gejudood en later ook aan jiujitsu gedaan. Ik trainde met jongens en later mannen. Ik won en verloor van hen. Vrouwelijke trainingspartners waren er niet veel. Zeker niet toen ik wat ouder werd. Kortom, ik sta mijn mannetje (eh..?) tussen de mannen in de ICT.

Dus: freelance ICT-tekstschrijver

GEZOCHT GEVONDEN

Overtuigd dat we eens moeten babbelen?

Een keer van gedachten wisselen? Al dan niet live? Laat me weten waar je het over wilt hebben door me een mail te sturen. Bellen mag ook. Of stuur me een simpel WhatsAppje!

Liever eerst antwoord op je vraag: Wat kost een tekstschrijver? Kan ook. Jeetje, ik heb ook overal aan gedacht.