Ontdek of vrouwen écht betere mensen zijn [Review]

Boek 'Zijn vrouwen betere mensen?' liggend op de sprei van het bed
  • Empathischer
  • Zorgzamer
  • Eerlijker

Dit is geen schokkend nieuws, maar toch leuk dat de wetenschap deze conclusies ook trekt. Vooral de voorspelling dat er aan de superioriteit van de man een eind komt, doet mij goed. Ik ben geen rasfeministe, maar ik vind wel dat wij vrouwen te lang ondergewaardeerd zijn.

Simpelweg, omdat we elkaar nodig hebben. En een combinatie van mannen en vrouwen in een team zorgt voor het beste resultaat. Het is niet hullie tegen zullie. We vullen elkaar aan. Daarbij is geld verdienen belangrijk, maar niet het enige belangrijke. Wil je geld verdienen dan moet je rekening houden met de mens en de planeet. Helemaal nu. Met alle klimaatveranderingen.  

Kansengelijkheid
Ook ben ik voor gelijke kansen. Geen voortrekkerij op basis van geslacht om een quotum te halen, maar gelijke beloning voor hetzelfde werk en evenveel kans als een man bij sollicitatie op hoge functies. Zo komt er meer evenwicht in de man-vrouwverdeling en ik denk dat we daar allemaal beter van worden.

Daarom word ik erg blij van de slotregels: “Mannen en vrouwen kijken verschillend naar de wereld. Maar die uiteenlopende perspectieven zullen innovatie en creativiteit aanwakkeren. Meer invloed van vrouwen zal uiteindelijk leiden tot een betere wereld.”

Amen.

Dymph Neeteson
Dymph Neeteson
Freelance SEO Copywriter for ICT and Education | LinkedIn trainer | Content Creation | Social Media Management | Conversational Design (chatbots) | Tekstschrijver
Dymph Neeteson
Dymph Neeteson
Freelance SEO Copywriter for ICT and Education | LinkedIn trainer | Content Creation | Social Media Management | Conversational Design (chatbots) | Tekstschrijver
Boek 'Zijn vrouwen betere mensen?' liggend op de sprei van het bed

Inhoudsopgave

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...