In da flow met Flow Planners Undated [Review]

Flow-Planners-Undated-review-Dymph-Neeteson

Hoera, daar was de bezorger met mijn Flow Planners Undated. Een ‘agenda’ waar ik veel over gehoord had in Facebookgroepen voor vrouwelijke ondernemers. Het prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Bovendien kan die chaos in mijn hoofd wel wat structuur gebruiken. Aldus mijn keuze voor een schattige, mintgroene Flow Planners. I know, lekker girly.

Huidige situatie

Nu heb ik overal aantekeningen rondslingeren: in notitieboekjes, op achterkanten van lege enveloppen en op tekeningen van mijn kinderen. Ik gebruik alles wat binnen handbereik is om te voorkomen dat lumineuze invallen of to-do’s uit mijn hoofd vallen. Sinds ik kinderen heb, vergeet ik altijd wel iets. En ben ik constant dingen kwijt. Vergeet ik niet de banaan met de naam van mijn oudste erop dan is het wel de schoenendoos die we mee hadden moeten nemen voor de stal van Sinterklaas’ paard. Of het zijn mijn autosleutels die ik op miraculeuze wijze weg heb weten te houdiniën (ja, dit is een werkwoord). Ik heb hierdoor constant het gevoel dat ik achter de feiten aanloop. En daar is deze vrouw – met een zekere mate van controledrang – niet zo dol op…

Tafelexemplaar

Daar was hij dan, mijn Flow Planners. Ik werd er spontaan blij van. Ja, alleen al door dit boekje lekker oppervlakkig te beoordelen op zijn omslag. Ik vind hem zo leuk dat ik hem achteloos op tafel laat liggen, als een soort inkijkexemplaar. Bepaalde mensen doen dit ook met een dure, opengeslagen atlas of kunstboek op tafel. Nou, dit is net zoiets. Maar dan anders.

Flow Planners

Het is een opvallend dikke planner, voorzien van ringband. Met heel veel ruimte voor aantekeningen. Er zitten pagina’s in met reflectievragen, pagina’s om je socialmediaposts te plannen in sprints van 28 dagen. En pagina’s om een dag/weekindeling van je activiteiten te maken, per uur of zelfs per half uur. Ik heb alleen zo’n hanepoot dat ik wel dubbele schrijfruimte zou kunnen gebruiken. Maar ik vrees dat hij dan niet meer te tillen zal zijn.

Er is zelfs plek voor je supermarktboodschappenlijstje, je wordt aangemoedigd om bij te houden hoeveel water je per dag drinkt (en het werkt, mijn waterinname is toegenomen!) en je kunt je to-do’s heerlijk afvinken. Dit is voor mij zo veel overzichtelijker dan alles wat ik af heb door te strepen op die beruchte achterkant van een envelop. En als ik deze niet meer kan vinden, een nieuw lijstje te starten op (jawel) een nieuwe envelop.

Flow-Planners-Undated-binnenkant-review

Hybride

Eigenlijk is deze planner een kruising tussen een journal en een agenda, al heeft de Flow Planners er geen voorgedrukte data in staan. Je werkt namelijk ook aan een positieve mindset, als je tenminste actief met de reflectievragen aan de slag gaat. Ik denk dat ik er persoonlijk nog liever één met voorgedrukte data had gehad. Al is er speciaal ruimte gemaakt om elke week handmatig de juiste maand, weeknummer en bijbehorende data in te vullen. Toch is dit voor mij iets minder overzichtelijk, maar that’s just me. En ondanks de handige tabbladen, weet ik vaak niet precies waar ik zit in mijn planner. Waarschijnlijk is dit eenvoudig op te lossen met paperclip als bladwijzer bij de juiste week, maar die moet ik nog even gaan halen. Geen halszaak verder.

Conclusie

Ik vind Flow Planners echt een ideale planner voor coaches en therapeuten. Volgens mij raken die helemaal in hun element van dit boekwerk en alle mogelijkheden. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun coachees/cliënten. Dit komt omdat deze planner je naast het overzicht bewaren, je helpt in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk uiterst nuttig voor drukke vrouwen, die graag alles overzichtelijk bij elkaar hebben omdat ze anders het overzicht verliezen, zoals ik…

Volgens mij is deze versie, nog afgezien van de kleurstelling, helaas niet bijzonder geschikt voor mannen. Er is namelijk de mogelijkheid om bij te houden hoe je je voelt onder invloed van wisselende hormoonspiegels en jaargetijden (geen grap). ? Serieus, ik geloof dat een mannelijke versie ook  niet verkeerd zou zijn. Misschien bestaat deze ook al? Het is namelijk ook een stukje bewustwording en inzicht dat je krijgt dankzij dit boekwerk, zowel zakelijk als privé (wanneer ben je het productiefst, hoe ver ben je met het behalen van je doelen, hoe zit het met je mindset etc.). En dat is net zo handig voor drukke mannen als drukke vrouwen.

Zelf gebruik ik hem graag. Al doe ik dit pas een paar weken en ben ik duidelijk nog aan het uitvinden wat er allemaal mee kan. Vraag het me over een paar maanden weer dan weet ik vast precies hoe ‘chaotische me’ in de ultieme werkflow belandt.

Meer reviews van mijn hand lezen? Dát kan: Dé Kick Ass Code voor succesvol ondernemen

Ze hebben trouwens veel meer goede boeken (en planners) bij Managementboek. Kijk zelf maar!

 

Dymph Neeteson
Dymph Neeteson
Freelance SEO Copywriter for ICT and Education | LinkedIn trainer | Content Creation | Social Media Management | Conversational Design (chatbots) | Tekstschrijver
Dymph Neeteson
Dymph Neeteson
Freelance SEO Copywriter for ICT and Education | LinkedIn trainer | Content Creation | Social Media Management | Conversational Design (chatbots) | Tekstschrijver
Flow-Planners-Undated-review-Dymph-Neeteson

Inhoudsopgave

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...