Zakenvrouwen met meer zelfvertrouwen succesvoller?

Zakenvrouwen met weinig zelfvertrouwen: business class

Je neemt de hele dag beslissingen in het belang van je bedrijf. Maar wat als je zelfvertrouwen wankelt? Je lamlegt? Hoe ga je daar als zakenvrouw mee om? En hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Pak dit probleem samen met ons aan: head first!

Want ken je dat gevoel van stilstand? Het gevoel dat je bestemd bent voor grootse dingen, waarvan je diep van binnen weet dat ze gaan gebeuren, alleen nog niet wanneer? En dat frustrerende gevoel dat het tot die tijd een beetje behelpen blijft?

Meer zelfvertrouwen voorwaarde voor succes

Succesvol of (nog) niet, we hebben allemaal onze onzekerheden. Alleen een succesvolle zakenvrouw onderscheidt zich van een (nog) niet zo succesvolle zakenvrouw door hoe ze met negativiteit of tegenslag omgaat. Laat je je er totaal door uit het veld slaan en ben je nog tijden van de leg? Of schop je je pumps uit en stroop je de mouwen van je blouse op? Klaar om je vechtlust te laten zien.

Met andere woorden, een positieve instelling en zelfvertrouwen zijn twee onmisbare ingrediënten voor een zakenvrouw. Gelukkig zijn er manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen. Net als dat er manieren zijn om jezelf vol zelfvertrouwen online te presenteren met een nieuw aanbod voor je nieuwe klanten. Ja, zelfs op video.

Ondernemen is..?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben een grote meid en vind dat ik mijn eigen boontjes moet doppen. Dit zit er al van jongs af aan in. Nu ik ondernemer ben, is dat gevoel nog sterker. Bovendien wilde ik dit toch zelf? Niet zeuren dus, en gaan!

Niet alles alleen willen doen

Maar weet je wat nu zo fijn is? Ik ben er ein-de-lijk achter dat je niet alles alleen hoeft te doen (*geluid van ontkurkende champagneflessen op de achtergrond*). Ik heb er wel 42 jaar voor moeten worden, maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen…

Het gaat erom dat je de juiste samenwerkingen opzoekt en durft toe te geven dat je hulp nodig hebt als je vastloopt. En die vervolgens ook inschakelt. En weet je wat? Als je in jezelf investeert dan investeer je ook in je bedrijf. Win-win dus.

Mensen uit je directe omgeving die niet ondernemen, vinden het soms lastig te begrijpen dat je niet uitgepraat raakt over je eigen bedrijf. Dat je constant nieuwe plannen aan het verzinnen bent. Kortom, dat je ermee opstaat en mee naar bed gaat.

Zoek daarom naar gelijkgestemden. Mensen die je enthousiasme voor ondernemen delen, je aanvullen en naar je luisteren. Probeer het maar eens. Je zult zien dat alles soepeler gaat.

Businessclass over zelfvertrouwen en meer

Toen we onze ‘Businessclass voor zakenvrouwen met (te) weinig zelfvertrouwen’ bedachten, hebben we ons eerst afgevraagd waar wij vrouwen met enige regelmaat tegenaan lopen. Blijkbaar was het ’t feest der herkenning (of nou ja, feest…😉), want we kregen al meteen berichten van zakenvrouwen die op de hoogte gehouden wilden worden.

En dit getuigt van lef. Niet iedereen komt er openlijk voor uit, en dat is prima. Maar aan jezelf toegeven dat een gebrek aan zelfvertrouwen je belemmert om je bedrijf verder te ontwikkelen, is al een belangrijke eerste stap. Om vervolgens open te staan voor manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen, is een belangrijke tweede. Dit is écht een schouderklopje waard. Dus bij deze.

Te weinig zelfvertrouwen, taboe?

We kregen ook feedback dat de titel van onze masterclass wat negatief klinkt. Ik denk dat dit door sommigen zo ervaren wordt, doordat er toch een soort taboe op dit onderwerp rust. Dat het een teken van zwakte is om  toe te geven dat je als vrouwelijke ondernemer wel eens aan jezelf twijfelt. Zelfs zodanig dat dit je belemmert om je plannen uit te voeren. En dat meer zelfvertrouwen en een positieve instelling je niet alleen helpt om offline, maar juist ook online je plek te claimen.

Wij noemen het beestje daarom gewoon bij zijn naam. We boeken namelijk de beste resultaten met vrouwen die eerlijk tegen zichzelf durven te zijn. Dus ben jij zo’n sterke zakenvrouw die aan zichzelf durft toe te geven dat het nog wel eens schort aan dat zelfvertrouwen? Dat je best wat meer zelfvertrouwen zou willen hebben? En graag manieren zou willen leren om met zo’n aanval van twijfelaritis om te gaan? Dan is onze eendaagse bsinessclass écht wat voor jou.

We gaan tijdens deze dag aan drie zaken werken: het persoonlijke, zakelijke en sociale (online via LinkedIn). Want met meer zelfvertrouwen ga je eindelijk die stappen zetten om je bedrijf uit te bouwen en grijp je de kans om online meer op te vallen met beide handen aan. Zelfs om te schitteren in je eigen video (oh, en dit is een belofte, geen dreigement. 😉).

Succesvoller door meer zelfvertrouwen?

Kortom, het antwoord op de blogtitel is ‘ja’. Dit is op zich heel logisch. Met meer zelfvertrouwen, heb je er geen moeite mee om jezelf in de kijker te spelen en als de go-to-person te presenteren. Gewoon omdat je weet wat je waard bent. Bovendien  kun je eindelijk af van het uurtje-factuurje-principe (of kan die prijs op zijn minst omhoog). Wie wil dit nu niet?

Data en locaties

Door de onverwacht grote belangstelling hebben we meteen twee data geprikt: 25 oktober in Amsterdam en 22 november in Den Haag. We hebben twee keer een kleine zaal gereserveerd, omdat het zo lekker persoonlijk blijft. Het nadeel hiervan is: vol = vol.

Dymph Neeteson
Dymph Neeteson
Freelance SEO Copywriter for ICT and Education | LinkedIn trainer | Content Creation | Social Media Management | Conversational Design (chatbots) | Tekstschrijver
Dymph Neeteson
Dymph Neeteson
Freelance SEO Copywriter for ICT and Education | LinkedIn trainer | Content Creation | Social Media Management | Conversational Design (chatbots) | Tekstschrijver
Zakenvrouwen met weinig zelfvertrouwen: business class

Inhoudsopgave

Deel op Facebook... Twitter... LinkedIn... Pinterest... WhatsApp...